توسعه منابع انسانی

توسعه وبالندگی نیروهای انسانی که از مقوله آموزش آنها برای یک شعل خاص متمایز است.به کمک برنامه های توسعه کارکنان فعلی،استخدام کارکنان جدید کاهش می یابد،زیرا اگر کارکنان را بتوان با برنامه های متناسب بالنده کرد  مشاغل خالی سازمان را می توان از درون پر نمود.ترفیعات وانتقالات به کارکنان نشان می دهد که آنها فقط در سازمان دارای یک شغل نیستند بلکه می توانند برای وضعیت خدمتی خود برنامه ریزی کنند.سازمان نیز از افزایش استمرار فعالیتها وتعهد بیشتر کارکنان به سازمان بهره مند می شود.

توسعه نیروی انسانی یک روش موتر برای رویارویی با چالشهای مختلف مانند فرسایش نیروی کار،تنوع نیروی کار داخلی وخارجی ، تغییرات تکنولوژیکی ، وترک خدمت کارکنان است.

فرسایش شاغلین

فرسایش به معنای عدم توانایی در دارا بودن اطلاعات برای انجام کار موفقیت آمیز در سازمان است.

 فرسایش ممکن است دراثر عدم پذیرش  تکنولوژی جدید یا دستورالعمل جدید یا سایر تغییرات رخ دهد.تغییرات سریع محیطی می تواند عامل مهمی در فرسایش کارکنان باشد. بزای جلوگیری از فرسایش و استهلاک نیروی انسانی،واحد منابع انسانی با ارزیابی نیازهای شاغلین وارایه برنامه های توسعه برای مهارتهای جدید ،واحد می تواند برنامه های توسعه مناسبی را تدوین کنداگر برنامه های توسعه پس از وقوع فرسایس کارکنان تدوین گردد معمولا دارای کارایی کمتر وهزینه بیشتر است. هنگامی که کارکنان به شرایط بدون تغییر وضعیت شغلی می رسند،فرسایش می تواند سریع تر رخ دهد.یک شرایط بدون تغییر وضعیت شغلی زمانی است که سازمان یک شاغل را اخراج نمی کند اما تنزل مقام یا ترفیع نیز   نمیدهد.هنگامی که کارکنان به این مرحله از خدمت می رسند انگیزش آنها برای حفظ وضعیت فعلی شان نیز کاهش می یابد.

 

تغییر ساختاری نیروی کار داخل وخارج

روند بازرگانی جهانی وتغییر ساختاری نیروی کار چالش دیگری است که واحد منابع انسانی با آن روبه روست.برای نمونه برخوردهای فرهنگی نسبت به اشتغال ن سبب شده است که بسیاری از شرکتها  برنامه های توسعه خود را مجددا طراحی کنند تا بتوانند ن را در مشاغلی که قبلا توسط مردان اداره می شد آماده کنند. زمانی که برنامه های آموزشی برای ملتهای خارجی تدوین می گردد باید مسایل فرهنگی، آداب ورسوم،زمان تشکیل وپایان کلاسها،دوره زمانی برنامه آموزشی، وحتی نحوه نشستن شرکت کنندگان در برنامه های آموزشی را در نظر داشت.بسیاری از شرکتهای بزرگ برای تضمین موفقیت برنامه های آموزشی و ایجاد تسهیلات لازم، برنامه های آموزشی را در داخل کشور مورد نظر ارایه می کنند.

تغییرات تکنولوژیکی

تغییرات سریع در تکنولوژی مستم آن است که  شرکتهایی که مبنای تکنیکی دارند به طور مستمر به امر آموزش وتوسعه بپردازند.این تغییرات سازمانها را در رقابتی شدید درگیر کرده است .تغییرات تکنولوژی اثرات عمیقی بر آموزش وتوسعه داشته است.

ترک خدمت

ترک خدمت به معنای تمایل کارکنان به ترک یک سازمان بخاطر سازمان دیگر است.ترک خدمتها معمولا بدون پیش بینی است  وسازمان باید به کمک برنامه های آموزش وتوسعه، کارکنان را آماده برای تصدی شغل های خالی کند.برنامه های توسعه باید کارکنان دیگر را آماده کند تا جایگزین مدیرانی شوند که شرکت را ترک می کنند.سازمانهایی که دارای برنامه های عالی آموزش وتوسعه هستند معتقدند که این برنامه ها در کاهش ترک خدمت موثر بوده است.

 

منبع:

-کتاب مدیریت منابع انسانی پیشرفته          ترجمه سید تقوی و ختایی

 

کانال آموزشی خانه مدیریت در آپارات

متغیرهای فرهنگی (قسمت دوم)

متغیرهای فرهنگی ( قسمت اول)

برنامه ,های ,کارکنان ,توسعه ,سازمان ,انسانی ,برنامه های ,های توسعه ,منابع انسانی ,کارکنان به ,های آموزشی ,بدون تغییر وضعیت ,توسعه منابع انسانی

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

cell بلاگ مطالب خواندنی دیجیتال مارکتینگ مربی کشاورزی آرتین شهبازی 8/4 شماره 18 . تولید کود کمپوست بخوانیم، بدانیم آگاهی بخش ماهساچ اختصاصی